Через заяву про Крим: "П'ята колона" в Латвії почала травлю Вайкуле у рідній країні

Кремлівські пропагандисти до тепер досить вільно почуваються у цій балтійський країні, гуртуючи проросійські елементи в "гібридній" війні проти цивілізованого світу.

Лайма Вайкуле о посещении Крыма: "Я туда не поеду, какой бы гонорар мне не предлагали"

Заступник головного редактора радіо Baltcom, що працює в Ризі, Вадим Родіонов розповів про те, як жителі Латвії поставилися до заяви співачки Лайми Вайкуле про гастролі в Криму, інформують Патріоти України з посиланням на Нову Газету.

По словам заместителя главного редактора, после того, как стало известно о заявлении Вайкуле, в эфир радиостанции начали поступать звонки от граждан Латвии, большинство из которых не поддержали певицу.

Родионов отмечает, что реакция на высказывание была довольно неоднозначной. В Латвии проживает 2 млн человек, и примерно 40% из них - это русскоязычные граждане, для которых Крым является российской территорией, впрочем, как и сама певица, ее до сих пор отождествляют с Советским Союзом. Впрочем, сотрудник радиостанции отметил, что никаких опросов в Латвии не проводилось, но, по его мнению, почти все русскоязычные жители страны подвергли критике заявления певица. Многие из жителей страны начали говорить о том, что что Вайкуле «прогнулась под националистами».

«Отношение латвийцев к России довольно специфическое, и я бы назвал его чёрно-белым. Многие латыши воспринимают Россию как оккупанта, но, несмотря на это, в Латвии остаётся много русскоязычных , которые отстаивают совершенно другую позицию», - подчеркнул Родионов.


Джерело: Replyua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...